Sfaturi Utile

Sfaturi Utile

  • ODATA INSERATE implanturile dentare trebuiesc ingrijite si intretinute. Astfel controalele periodice si igienizarea profesionala sunt obligatorii. Deasemenea pacientul trebuie sa inteleaga ca odata cu primirea implantelor si a lucrarilor protetice, acestea trebuiesc spalate conform indicatiilor medicului curant.
  • FUMATUL nu face casa buna cu implanturile dentare. Daca doriti sa beneficiati de avantajele implanturilor inserate cat mai mult timp este bine sa stiti ca trebuie sa renuntati la fumat sau sa reduceti numarul tigarilor la maxim 5 pe zi.
  • LA CURATAREA implanturilor dentare si a lucrarilor pe implanturi se foloseste periuta de dinti obisnuita, pasta de dinti, dar se folosesc in plus periute interdentare speciale si o ata dentara: superfloss.
  • INSERAREA UNUI IMPLANT este dureroasa? NU, intrucat aceasta manopera se realizeaza sub anestezie loco-regionala, iar in clinica noastra folosim cele mai bune substante anestezice si cele mai potrivite tehnici de administrare, fapt ce ne permite sa afirmam ca aceasta interventie nu este dureroasa.
  • CAT DUREAZA INSERTIA unui implant dentar? Insertia unui implant dentar dureaza aproximativ 10 minute ! Intreaga interventie de inserare implanturi dentare poate fi efectuata in 30 de minute sau chiar doua – 3 ore, in functie de numarul implanturilor inserate, tehnicile aditionale cum ar fi tehnica PRF, sau efectuarea unei augmentari osoase, tipul de sutura folosit. De asemenea pregatirea acestei interventii necesita timp din partea personalului medical, intrucat se folosesc campuri si instrumentar steril, fiind necesare diverse instrumente specifice.
  • TRATAMENTUL CU IMPLANTURI dentare presupune o mica interventie chirurgicala asupra gingiei si osului restant. Din aceasta cauza in primele 2,3 zile de la interventie pacientul poate prezenta un edem usor (umflatura) postoperator, care poate fi diminuat prin aplicarea locala a unor comprese reci si adminstrarea unui tratament sistemic antiinflamator si, bineinteles, a protocolului cu antibiotice obligatoriu si prescris de medic.
  • ALEGEREA IMPLANTULUI DENTAR SI A MEDICULUI sau a clinicii unde se va efectua procedura trebuie facuta cu atentie si NU doar dupa criterii financiare; ”what you pay is what you get”, iar ”ofertele” cu implanturi foarte ieftine trebuie sa va dea de gandit pentru ca intr-o plaja de pret mica nu puteti primii un implant care a trecut proba timpului, de la o firma cu traditie in realizarea implanturilor si o echipa medicala bine pregatita.

De asemenea interventia de inserare este bine sa fie facuta intr-un cabinet special dedicat inserarii implantelor care sa aiba o lampa UV de sterilizare a incaperii, sterilizarea clinicii sa fie dotata cu autoclav, cu o pregatire preoperatorie a echipei medicale cu halate si campuri sterile, iar medicul sa aiba o experienta de cel putin 3 ani in insertia implantelor dentare, competenta in implantologie si multe diplome de participare la cursuri postuniversitare in implantologie dentara.

 

Toate acestea le puteti gasii in clinica noastra, insotite de o garantie ferma de 4 ani pentru tratamentele si interventiile executate!!!

 

Comportamentul pacientului imediat dupa interventie: pacientul trebuie sa aiba parte de repaus fizic si psihic in primele 2-3 zile dupa interventie, sa urmeze tratamentul antibiotic si antiinflamator prescris de medic, o dieta semilichida cu multe supa si ciorbe caldute, carne rasol, bine fiarta, legume fierte, sucuri de fructe stoarse in casa cu aparat tip ”slowjuicer”.

Controalele periodice sau dispensarizarea pacientului este obligatorie si trebuie sa aiba o frecventa de 3 ori pe an, respectiv o data la 4 luni. In aceste sedinte medicul evalueaza atat clinic cat si radiografic sanatatea tesuturilor dure si moi din jurul implanturilor, igienizeaza sistemele speciale si puntile si este capabil sa intercepteze din timp orice problema aparuta si sa o rezolve pana nu se transforma intr-un diagnostic complicat .

Pentru a beneficia de implanturile dentare inserate si lucrarile executate pe acestea o perioada cat mai indelungate sau chiar toata viata, pacientul trebuie sa respecte urmatoarele conditii: sa foloseasca lucrarile dentare exact ca si dintii naturali, pentru o alimentatie variata si normala; sa spele lucrarile dentare si sistemele speciale care intra in implanturi dupa cum indica medicul curant; sa se prezinte la controalele periodice indicate si sa respecte protocolul radiografic cerut de medic; sa mentina o stare de sanatate generala cat mai buna, intrucat anumite boli sistemice sau tratamente medicamentoase ale acestora pot afecta gingia sau osul din jurul implantelor.

CABINET IMPLANTOLOGIE TIMISOARA